Zeg maar gewoon retourplein

Bij IPS Technology heet het officieel de Packaging Circulation Pool, maar als er geen klanten bij zijn noemen ze het gewoon retourplein. Hoe dan ook: het is een belangrijke aanvulling op de dienstverlening van IPS. Speciaal voor relatief dure verpakkingen.

 

Neem nou de kisten waarmee onze klant onderdelen vanuit haar fabriek in Duitsland transporteert naar Taiwan en daarna weer terug naar Europa. Die kisten zijn niet alleen groot, ze zijn ook nog eens kostbaar. Zo kostbaar dat men ze graag vaker gebruikt. IPS zorgt ervoor.

 

Onderweg

Frank van Stiphout van IPS: “Na gebruik komen de kisten bij ons en hier cleanen we ze, controleren alle onderdelen en repareren wat eventueel beschadigd is geraakt. Daarna slaan we de verpakking op, tot de klant die weer nodig heeft. Op die manier zijn er onafgebroken 25 kisten bij ons, bij de klant, in Taiwan of ergens onderweg. Wij voeren de administratie, zodat we altijd weten welke kist waar is. We slaan de historie van de kisten op, zodat er een nauwgezet beeld is van uitgevoerd onderhoud en reparaties.”

Frank bevestigt dat deze werkwijze niet voor alle verpakkingen zinvol is. “ Soms is weggooien goedkoper of zelfs beter. Maar het is meestal goed te berekenen. Dat soort zogenoemde business cases maken wij ook voor onze klanten.”

 

Keten

Wat die klanten ook goed bevalt is dat IPS het retourplein – pardon, de Packaging Circulation Pool – combineert met andere diensten in de logistieke keten. “We ontwikkelen verpakkingen, bouwen ze, testen, reinigen, leveren, nemen weer in en hergebruiken. Hartstikke efficiënt en effectief.”


Zeg maar gewoon retourplein

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.