Weg van de snelweg

Of u nu kiest voor transport per schip, vliegtuig of trein: uiteindelijk komt er altijd ook een vrachtwagen aan te pas. En dus is het goed te weten hoe uw product zich gedraagt tijdens een reisje in zo’n vrachtwagen. Specifieker: hoe het gaat als u de Nederlandse snelweg verlaat.

 

Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken hoe een vrachtwagen vol breekbare spullen over hobbelige, onverharde Afrikaanse weggetjes dendert. En wat daar de gevolgen van zijn. ‘Ik produceer geen porselein en lever niet aan de binnenlanden van Afrika,’ is daarbij amper een geruststellende gedachte. Wie vanuit Nederland via de snelweg de grens met België passeert, merkt al dat het hobbeliger wordt. Nogal wat wegen daar bestaan uit platen en dat veroorzaakt extra trillingen. Ook in een westers land als de Verenigde Staten is het vaak bar en boos. Niet alleen zijn veel wegen er slecht onderhouden, ook wordt er meer dan hier gebruik gemaakt van trucks met slechte tot geen luchtvering.

 

Gewicht

De medewerkers van het testhuis van IPS Technology weten dankzij hun werk wat de gevolgen van transport over weg kunnen zijn. Metaalmoeheid, schroeven en andere contacten die loslaten en dozen die bezwijken. Dat laatste is het gevolg van een forse toename van het dynamische gewicht: al trillend kan een product of doos wel vijf tot zeven keer zo zwaar worden. En dan zijn er ook nog de valpartijen en botsingen die het gevolg zijn van overgangen bij bruggen en spoorwegen. Zelfs grote en zware kisten kunnen dan een speelbal worden van de vering van de vrachtwagen.

 

IPS Technology ontwikkelt daarom verpakkingen die al deze beproevingen doorstaan. En dat niet alleen: IPS test het gedrag van uw verpakte producten tijdens een transport in een vrachtwagen. Vertel ons waar uw transport naartoe moet en wij leveren de testen die deze reis nabootst. We kennen de normen die voor elke type transport gelden. Voor de kenners: we werken onder meer met ISTA 1A tot en met 3H, ASTM D4 169 en ISO 4180. Ook weten we welke schades bij zo’n logistiek traject nogal eens voorkomen. Zo bieden we u een testplan dat zinvolle informatie geeft en passen we verpakkingen en de eventuele demontage van uw product aan.

 

In de volgende uitgave van deze nieuwsbrief vervoeren we uw product per trein.


Weg van de snelweg

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.