Weet je nog...?

Dat mag bij een jubileum niet ontbreken: herinneringen ophalen. Over hoe het allemaal begon en wie er wat allemaal verkeerd deed.

 

IPS was ooit een afdeling van Philips. U zou zomaar kunnen denken dat het bij zo’n concern allemaal strakker is georganiseerd dan bij een MKB-bedrijf als IPS. Mis. De anekdotes over opengebroken deuren, uit de hand gelopen barbecues en stankoverlast dankzij een tweederangs cooler – ze komen vooral uit de Philipstijd.

 

Boerderij

Neem die cooler, gehuurd bij Boels. Natgemaakt stro zorgde voor de koelte. En voor een geur die associaties opriep aan een boerderij. ‘De hele afdeling stonk op warme dagen naar hooi,’ herinnert een medewerker uit die tijd zich. Die medewerker verklapt ook dat er ooit een soort van barbecue werd gehouden in het kantoor (‘TQ5, verdieping zes’). Die barbecue eindigde met een ontruimingsoefening. ‘Nou ja, oefening. Zeg maar ontruiming.’

 

Er werd in die tijd wel eens gestunteld. Een auto die werd volgetankt met benzine, terwijl dat toch echt diesel moest zijn. De directeur die per abuis een sleutel meenam van een deur die vervolgens toch écht open moest en dus werd opengebroken. En dan was er nog die Italiaanse collega die steevast punten en komma’s verwisselde en zo een verpakking bezorgd kreeg die wel heel fors was. En duur. Ook vervelend: er waren in de begintijd nogal wat inbraken. ‘Dat zijn vast concurrenten, die onze kennis willen stelen,’ besloten de IPS-ers met trots.

 

Stelletjes

De inbraken zijn verleden tijd. Niet omdat er geen kennis meer is te halen, maar omdat het gebouw aan de Boschdijk prima is beveiligd. Het gaat er sowieso allemaal wat meer gestructureerd en dus strakker aan toe dan voorheen. Wat niet wegneemt dat er nog steeds veel ruimte is voor gezelligheid. Meer dan gezelligheid, want op de werkvloer ontstonden al drie stelletjes.


Weet je nog

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.