Waterval van tests

Het was één van de grootste opdrachten die het testhuis van IPS Technology ooit kreeg: 36 onderdelen van de kolossale printer Niagara van Océ testen in een periode van amper twee maanden. Zo blij als IPS met de opdracht is, zo blij was Océ met de flexibiliteit waarmee het testhuis de opdracht uitvoerde. En nog blijer zijn ze daar met de resultaten van de tests, leert een gesprek met Joost Manders van Océ.

 

Joost is packaging and transport engineer bij Océ in Venlo. Daar is de Niagara ontwikkeld. Het printsysteem, dat trouwens verkocht wordt onder de nieuwe naam ‘Océ VarioPrint print i300’, drukt in hoog tempo af op A3- en A4-formaat en biedt een alternatief voor een deel van het traditionele offset-drukwerk.

 

Extreme bescherming

De Niagara is al vijftien keer verkocht en geleverd. Bij gebrek aan kennis over hoe de printer en printeronderdelen zich bij het transport zouden houden, gebeurde dat met extreme bescherming. Of het ook niet een niveautje minder kon, vroegen  Manders en zijn collega’s zich af. Het antwoord kwam van IPS.

Océ heeft eigen normen ontwikkeld voor het transport van haar producten. Deze transporttest bestaat uit val- bots- en triltests. Joost: “Het zijn de meest voorkomende belastingen waaraan printsystemen en onderdelen van die systemen worden blootgesteld. Bij IPS konden we ze allemaal laten uitvoeren.” Over de resultaten van de tests is hij tevreden. “Een eerste visuele check leerde al dat er amper wat is beschadigd. Op dit moment hebben we alle onderdelen hier in Venlo weer in elkaar gezet en ook die montage is een goede testcase: is er ergens al trillend of vallend wat verbogen zodat onderdelen niet meer passen?”

 

Bijzonder moment

Het vraaggesprek komt op een bijzonder moment. “Alles is in elkaar gezet. Nu nog even inkt en papier er in doen en dan afdrukken maken. Dat is de laatste, ultieme test.” Nerveus over het resultaat is Joost niet. “Welnee, dat worden prima afdrukken.”


Waterval van tests

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.