Wanneer gaat het stuk

Hoe schokbestendig is uw product? We kunnen het u exact vertellen en dat doen we met de Damage Boundary Curve.

 

De wat? De Damage Boundary Curve. Dat is een lijn die grens aangeeft tussen schadevrij en schade. Met de curve wordt de schokbestendigheid of, zo u wilt, de fragiliteit van een product weergegeven. De curve wordt bepaald door meerdere exemplaren van uw product op een schoktestbank te testen. Kwestie van laten vallen en vastleggen wat er door de val gebeurt. We doen dat in twee series. Bij de eerste reeks gaat het om korte schokken, waarbij de duur steeds verder oploopt. Tijdens serie 2 duren de schokken lang en neemt de versnelling steeds verder toe. In beide gevallen gaan we door tot het mis gaat. Zo kunnen we de curve in een grafiek vastleggen.

 

Ruimte en geld

De Damage Boundary Curve is speciaal voor de verpakkingswereld bedacht. Ze is niet zozeer ontwikkeld om vast te stellen wanneer een product stuk gaat, maar meer om vast te stellen welke minimale bescherming nodig is om dat te voorkomen. Hoe minder bescherming, hoe plezieriger dat is. Het scheelt ruimte en geld.

 

Het vaststellen van de curve is voor insiders, zoals die van IPS, relatief eenvoudig. Dat is fijn voor u, onze klant. Nadelen zijn er ook. U zult ons meer dan één exemplaar van uw product moeten aanleveren. En die krijgt u niet allemaal heel terug…


Wanneer gaat het stuk

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.