Waarom investeren in verpakkingen

Een goed doordacht verpakkingsontwerp draagt bij aan de branding en biedt de mogelijkheid om hergebruik van de verpakking én het product te bevorderen, wat betekent dat investeren in verpakkingen loont.

 

Van een eenvoudige kartonnen doos naar een ‘designverpakking’  kwamen we voor een klant uit bij een minder gangbaar materiaal voor industriële verpakkingen: expandeerbaar polypropyleen (EPP)  Het ziet er hetzelfde uit als piepschuim maar is van een ander materiaal gemaakt. Het is sterk en veerkrachtig en het heeft een hightech uitstraling.

 

Als specialist in het ontwikkelen en testen van verpakkingen wilden we zekerheid verschaffen over de geschiktheid van het materiaal. Het ontwerp werd uitgewerkt in samenwerking met een industrial design bureau en een specialist in de verwerking van expandeerbare kunststoffen en wij namen de binnenkant voor onze rekening. De uitwisselbare inzetstukken maken de verpakking op maat, waarvoor veel berekeningen en metingen van de dempingskarakteristieken zijn uitgevoerd. Daarnaast hebben we valtesten gedaan om zeker te stellen dat de versnellingen die optreden onder te toegestane waardes blijven. De uitdaging daarbij was de verpakking zo klein mogelijk en met minimaal materiaalgebruik te ontwerpen, zonder de dempende werking geweld aan te doen.

 

Uniek in de industriële wereld is de uitstraling. De meeste bedrijven stoppen hun spare parts in een doos, maar missen daardoor bij de klant een stuk presentatie. Dezelfde kosten met een lagere milieu-impact en de klant kan, dankzij hergebruik van verpakkingen en kostbare materialen, rekenen op een lagere total cost of ownership.


Waarom investeren in verpakkingen

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.