Trillend licht

Philips Lighting heeft het testhuis van IPS Technology ontdekt. Systeem-architect Erwin Altewischer van Large Luminous Surfaces, Philips Lighting liet er vibratietesten uitvoeren op de luminous textile panels. Een innovatief wand- en plafondpaneel waarin een combinatie is verwerkt van textiel en Philips LED’s.

Als systeem-architect houdt Altewischer zich, net zoals een architect van onroerend goed, bezig met het vastleggen, ontwerpen, implementeren en bewaken van de architectuur. Na een tip van een klant kwam hij op het spoor van IPS Technology en het bijbehorende testhuis. “We zijn uitgeweken naar IPS omdat onze eigen triltafel en de ruimte van Philips-campus niet voldeden. Ze waren niet groot genoeg om de luminous textile panels te kunnen testen.”

Bij de luminous textile panels zijn de LED’s van Philips geïntegreerd in akoestische panelen met stukken textiel. De gebruiker kan de LED’s individueel en per kleur aansturen. Altewischer: “Het product is een unieke combinatie van textiel, akoestiek en licht. Architecten, interieur- en verlichtingsontwerpers krijgen met deze sfeerverlichting meer vrijheid om een ruimte te verfraaien.”


Vibratietesten
Tijdens de vibratietesten bij IPS werd een hoge mechanische belasting aangebracht op de verschillende onderdelen van het product. Altewischer: “Uiteraard waren we nieuwsgierig of er, en zo ja, waar de zwakke schakels zaten. Het resultaat was dat er zelfs bij de maximale belasting maar één foutje werd gegenereerd. Een onderdeel bij de soldeerverbinding bleek kwetsbaar.” Altewischer legt de testuitslag op twee manieren uit. “Aan de ene kant is het jammer dat er weinig verbeterpunten aan het licht kwamen. Maar het is ook een teken dat de luminous textile panels goed in elkaar steken.”

Naar aanleiding van de testuitslag werden nog enkele kleine correcties uitgevoerd. Inmiddels zijn de lichtpanelen al enkele maanden wereldwijd in de verkoop. Altewischer kijkt dan ook positief terug op de afgelopen maanden. “Ondanks de weinig verrassende uitkomsten, is de samenwerking met IPS ons goed bevallen. Als zich in de toekomst een soortgelijke situatie voordoet, zal ik niet twijfelen om IPS weer te benaderen.”
 


Trillend licht

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.