Tooling, dat is logistiek

Hartstikke zinvol, de dienst tooling van IPS Technology. Tenminste, voor wie weet wat het is.

 

Het is niet eens een officieel woord, tooling. Geen wonder dat menigeen zich achter de oren krabt bij het horen van dat begrip. IPS zorgt er voor dat industriële producten efficiënt, met weinig risico’s en behoud van integriteit van a naar b getransporteerd en bij b geïnstalleerd en in bedrijf gesteld worden. Dat doen we door voor die producten de juiste verpakkingen te ontwikkelen en die producten verpakt en onverpakt te testen met betrekking tot de gedragingen tijdens het transport. En door tooling.

 

Hele keten

Bij tooling gaat het er om dat die producten handig, veilig, snel, goedkoop en kwalitatief goed worden gedemonteerd en gemonteerd. Samen met onze expertise op het gebied van packaging en testing beheersen we zo het hele proces van productie tot en met installatie bij de opdrachtgevers van onze opdrachtgevers. Daar zit onze kracht: we nemen de hele keten in ogenschouw en ontwikkelingen oplossingen voor die hele keten. En dat gaat dus verder dan het leveren van een verpakking. Bij tooling gaat het bijvoorbeeld ook om de in te zetten hef- en hijsmiddelen, om werktuigbouwkunde, om mechanisatie en om heldere instructies voor de montage en installatie. En altijd beginnen we te denken en te ontwikkelen vanuit de gewenste functionaliteit van het product.

 

Dat leidt er automatisch toe dat we bij voorkeur vroeg beginnen. Ons werk begint niet als het industriële product van onze klant klaar is en getransporteerd moet worden. Nee, ons werk begint als onze klant dat product wil gaan ontwikkelen. De handige vondsten die we in dat vroege stadium bedenken, daar hebben die klant en zijn klant tijdens het hele proces plezier van.


Tooling dat is logistiek

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.