Testing | dan weet u het zeker

10 jaar geleden hebben we een ‘lab’ ingericht voor het testen van verpakkingen en producten van de hightech industrie.

 

We hebben inmiddels vele proeven uitgevoerd met compressie (druk), temperatuur, trillingen en luchtvochtigheid. We hadden al ervaring met een ‘bots- en valtester’, waarmee (mogelijke) schokken, trillingen en valpartijen van een product en de verpakking tijdens transport wordt gemeten. Hieruit kwamen zulke toepasbare resultaten, zoals hoe dik een verpakking moet zijn, dat het ons de moeite waard leek meer te testen.

 

Inmiddels kunnen we de ‘hele’ levenscyclus’ van verpakking in kaart brengen; van het hijsen op de steekkar tot het uitpakken aan de andere kant van de wereld. Deze informatie verwerken we om onze industriële verpakkingen te verbeteren. Daarnaast gebruiken we het lab om analyses te maken voor klanten. Onderdelen van gigantische chipmachines, medische apparatuur worden door ons klaargestoomd voor vervoer: per vrachtwagen, container(boot) en vliegtuig.

 

In ons Testhuis wordt de verpakking – met en zonder inhoud – verhit en afgekoeld, gedroogd en vochtig gemaakt. Andere verpakkingen worden tegen de muur en op de grond gegooid, of worden opgestapeld en verdrukt. En vervolgens geïnspecteerd op de gevolgen. Uit de tests blijkt of de verpakking genoeg beschermt. Of misschien juist te veel. Het is niet altijd nodig een kist vol te stoppen met schuim. Dat kost alleen maar veel tijd en geld. Zoals gezegd, met ons Testhuis weet u het al 10 jaar zeker!


Testing  dan weet u het zeker

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.