Tante Riet en de Hightech spiegels

Had onze engineer zijn tante Riet tijdens haar verjaardag vorig jaar net uitgelegd hoe bijzonder die enorme lenzen zijn die men in chipmachines stopt, moet ie haar nu vertellen dat de techniek weer een sprong voorwaarts heeft gemaakt: de lenzen zijn vervangen door spiegels.

 

Tante Riet woont in het Eindhovense Strijp en wil daarom graag weten of die spiegels uit haar stad komt. “Helaas tante, ze worden gemaakt in Duitsland. Maar dat wil niet zeggen dat Nederlandse bedrijven er niks mee van doen hebben.” Terwijl tante Riet de appeltaart aansnijdt, vertelt hij dat heel veel Brainport-bedrijven onderdelen leveren voor die spiegels.

 

Dat is het moment om het te gaan hebben over het inspectieapparaat. “Jongen toch”, zegt tante Riet, “wat doe je toch ingewikkeld werk. Want wat is dat nou toch weer?” Nou gaat onze collega pas echt indruk maken. “Dat is een apparaat van wel 23 ton en daarmee wordt de kromming van de spiegel geïnspecteerd. En dat apparaat moet met een enorme dieplader naar Duitsland.”

 

Dat IPS Technology dat allemaal verzorgt, dat hoeft hij niet te vertellen. Dat snapt tante Riet zo wel, onze collega heeft het op verjaardagen nergens anders over dan over IPS Technology. Ze luistert beleefd als hij vertelt dat het inspectieapparaat onderweg niet te warm en al helemaal niet te koud mag worden. En dat de temperatuur onderweg onafgebroken wordt gemeten. “Als de afwijking te groot wordt, dan zoeken we een distributiehal op en overnachten we ergens in een hotel.”

 

Tante Riet vraagt of hij dan zo’n leuk klein flesje shampoo uit de hotelkamer voor haar wil meenemen en spuit slagroom op de appeltaart. “Niet te koud en niet te warm”, knipoogt ze.

 
 

Tante Riet en de Hightech spiegels

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.