Schokkend verhaal over China

De groei van het goederenvervoer per spoor van China naar Europa en andersom leidt tot een schokkend verhaal. Letterlijk. Want de producten die per trein worden vervoerd, moeten langdurige trillingen doorstaan. IPS Technology is er klaar voor.

 

Er voltrekt zich een revolutie op het gebied van logistiek. Dankzij miljardeninvesteringen van China kunnen producten vanuit Rotterdam en andere Europese logistieke centra per trein worden vervoerd tot aan de Gele zee. Deze nieuwe zijderoute is nu al enorm populair: in 2015 kwam de eerste trein uit China aan op de kade van de Rotterdamse Waalhaven en sindsdien groeit deze vorm van transport stormachtig. Dat is niet zo verwonderlijk: de treinen zijn twee tot drie keer zo snel als schepen en aanzienlijk goedkoper dan transport per vliegtuig. Nog even en Nederland verdient zelfs de investeringen in de Betuweroute terug.

 

Schudden

Vervoer per trein vraagt om specifieke bescherming van producten. Wie wel eens in een trein zit, weet dat wagons onophoudelijk schudden. ‘Kedeng, kedeng’ heten die bewegingen sinds Guus Meeuwis. Met goederenwagons is dat niet anders. Producten moeten die langdurige schokken en trillingen kunnen doorstaan. En dan zijn er nog de klimatologische verschillen zoals in luchtvochtigheid en temperatuur: onderweg van Rijnmond naar de havens van Shanghai kan het klimaat nogal eens veranderen.

 

Wij als professionals op het gebied van environmental testen hebben de specifieke en diepgaande kennis om te kunnen vaststellen of producten en verpakkingen door middel van testen de reis doorstaan. Daarbij hanteren wij verschillende standaarden, zoals die van de International Safe Transit Association (ISTA), een wereldwijd actieve organisatie op het gebied van transportverpakking. Wij als gecertificeerd lab zijn lid van ISTA, en dat zorgt dat zowel ISTA als IPS alsmaar deskundiger worden op het gebied van transport en verpakking. ISTA heeft normen opgesteld voor het testen van verpakkingen en wij dragen zorg voor het uitvoeren van deze testprotocollen.


Schokkend verhaal over China

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.