IPS Intensief

Kent u die reclame nog? “Nieuw?”, vraagt iemand over een kleurrijk truitje. Het antwoord: “Nee, Robijn Intensief”. Over de vele metalen onderdelen van chipmachines kan eenzelfde gesprekje worden bedacht. “Nieuw? Nee, IPS Intensief.”

 

Het gaat om hulpgereedschappen en zogeheten lockings, leert een uitleg van Tim Ummels. Hij is bij IPS verantwoordelijk voor externe projecten en weet wat er komt kijken bij de productie van chipmachines. Er zitten bijvoorbeeld heel veel relatief kleine metalen onderdelen in en die zijn kostbaarder dan bij een oppervlakkige beschouwing lijkt.

 

“Neem nou deze bout – een ding van een centimeter of vier doorsnede. Een stuk metaal. Maar dit ding kost al gauw € 80. Zonde toch om na eenmalig gebruik weg te gooien? Toch gebeurde dat in het verleden. Besef dat er in zo’n machine nog ongeveer 1500 andere onderdelen zitten en dat er daar ook heel veel van werden weggegooid. Dat moest maar eens anders, bedacht men. Niet alleen vanwege de kosten, maar ook omdat het principieel beter is materialen zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken.”

 

IPS heeft er de handen vol aan. Letterlijk, want het sorteren van zakken vol onderdelen is handmatig werk. Tim: “We maken al die onderdelen schoon en leveren ze weer bij onze klant af. Het is een continu proces. Geen idee nog hoe vaak we zo’n bout kunnen refurbishen. De praktijk gaat het uitwijzen. Wat we wel weten: dit proces is niet alleen interessant voor hightech lithografiemachines, maar ook voor zowat al onze andere opdrachtgevers.”

 

En wat uw kleurrijke trui betreft: bij twijfel met de hand wassen op maximaal 40 graden.


IPS Intensief

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.