Het loopt op rolletjes bij Elekta Brachytherapy

Wie huidkanker heeft, hoeft niet meteen in paniek te raken. In veel gevallen is het niet levensbedreigend en blijft het vooral bij een cosmetisch of functioneel probleem. Voor het behandelen van huidkanker heeft Elekta Brachytherapy in Veenendaal een nieuwe aanpak ontwikkeld. IPS Technology zorgt er voor dat de oplossing op rolletjes loopt. Letterlijk.

 

Maarten Buijs is vice-president R&D van Elekta Brachytherapy. Hij vertelt enthousiast over Esteya, een systeem waarmee huidkanker door middel van röntgenstraling wordt behandeld. “Meestal zijn zes sessies voldoende om de kanker te behandelen”, weet hij. “Het lijkt een beetje op de manier waarop bij de tandarts foto’s van een gebit worden gemaakt. Een draaiarm maakt het mogelijk om heel nauwkeurig op de juiste plaats te richten.”

 

Mobiele oplossing

Elekta Brachytherapy levert Esteya onder meer aan Amerikaanse dermatologen. Die werken nogal eens op meerdere locaties en willen graag op iedere locatie hun behandelgereedschap ter beschikking hebben. De oplossing: Esteya verplaatsen van de ene naar de andere plek. “IPS had voor ons al de verpakking van het systeem ontworpen. En dus hadden we een vervolgopdracht: zorg dat het systeem verplaatst kan worden.” Het resultaat is, wat Buijs noemt, ‘een mobiele oplossing’: het systeem wordt op een op maat gemaakt transportsysteem geplaatst dat zowel binnen een gebouw als daarbuiten is te gebruiken.

Peter Geerts, directeur van IPS: “Dit zijn de klussen waarbij we kunnen laten zien wat we waard zijn. De tijdsdruk was erg groot, want Elekta Brachytherapy zag dat er nú een forse markt is voor dit product. Daarom waren er nog geen specificaties. Die hebben we vervolgens samen met de klant opgesteld. Uiteindelijk werden we verantwoordelijk voor het complete ontwerp, het testen en de productie. Ook beheren we de voorraad van de verrijdbare onderstellen.”

 

Verbazingwekkend

Buijs beaamt dat de tijdsdruk groot was. “We hebben in Amerika slechts één echte concurrent. Ons systeem is echt beter en dus wilden we dat snel presenteren. Dat is gelukt. Het is verbazingwekkend in wat voor korte tijd IPS van niets naar geproduceerde oplossingen kwam. IPS wachtte zelfs niet op schriftelijke bevestigingen van de opdracht. Mijn woord was genoeg. Dat waardeer ik zeer.”


Het loopt op rolletjes bij Elekta Brachytherapy

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.