Er valt nog heel wat te leren

Studenten en scholieren zijn van harte welkom bij IPS Technology. Bedrijven zoals IPS hebben regelmatig behoefte aan nieuwe collega’s en die collega’s moeten over de juiste kennis beschikken. Dat kan naar mijn mening alleen maar als het bedrijfsleven zelf ook bijdragen levert aan het onderwijs.

 

Want hoe middelbare scholen, hogescholen en universiteiten ook hun best doen: voor de praktijk moeten scholieren en studenten toch echt ín de praktijk zijn. Bij bedrijven dus. Het is een belangrijke reden dat IPS graag ruimte biedt aan jongeren in opleiding. Maar het is niet de enige reden. We doen het ook voor onszelf. Want blijven zo op de hoogte van de nieuwste kennis uit het onderwijs en krijgen de kans om ons te presenteren als aantrekkelijke werkgever. Ooit studeren ze af, die jongeren. Het zou fijn zijn als vooral de meest gedreven talenten dan aan IPS denken.

 

Op dit moment zijn stagiaires van de hogescholen Werktuigbouwkunde van zowel Avans als Fontys bij ons aan de slag. Zo nu en dan komen hele groepen studenten bij ons op bezoek. Zo waren hier onlangs nog veertig studenten van Avans in het kader van een lesblok ‘Speling in constructies’. Wat ze in de schoolbanken hadden geleerd, lieten wij ze met tril- en botstesten  in de praktijk zien.

 

We zetten niet alleen de deuren voor studenten open, de scholen doen het andersom ook voor ons. Een poosje terug verzorgde één van onze testengineers een les op Avans Hogescholen in Den Bosch.

 

Er valt nog heel wat te leren over ons boeiende vak. Dus laat de studenten en scholieren vooral langskomen. Wij leren er ook van.

 

Peter Geerts

directeur IPS Technology


Er valt nog heel wat te leren

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.