De tien van PANalytical

Altijd spannend voor een bedrijf als er aan klantzijde plots een nieuw contactpersoon verschijnt. IPS Technology kan er over mee praten. Ruim anderhalf jaar geleden trad Chris Gortemaker bij PANalytical in Almelo aan als groepsleider hardware en mocht IPS zich opnieuw bewijzen. Met succes.

 

IPS Technology werkt al jarenlang voor PANalytical. “De relatie was dankzij die lange historie nogal vanzelfsprekend geworden”, aldus IPS-directeur Peter Geerts. “Je zou er bijna lui van worden.” Bijna, want Gortemaker kwam anderhalf jaar geleden nieuw binnen, keek eens om zich heen en schreef met inkoper Jeroen te Wierik een lijstje van tien wensen. Een lijstje over onder meer initiatief nemen, transparant zijn, eenheid in verpakkingen en het delen van kennis. Of IPS maar wilde laten zien dat ze daaraan kon voldoen. Of IPS zich dus maar opnieuw wilde bewijzen.

 

Blind vertrouwen

Te Wierik: “Zeker omdat we met IPS een langjarige relatie hebben is het goed om zo nu en dan piketpaaltjes te slaan. Om behalve meetbare doelen ook de ‘softe KPI’s’ samen vast te stellen.” Gortemaker: “PANalytical heeft er voor gekozen om al het werk met betrekking tot verpakkingen uit te besteden aan IPS. We bekommeren ons hier niet meer om het op peil houden van kennis op dat gebied. We vragen ons niet af of er innovaties zijn die voor ons van belang zijn. We vertrouwen er op dat IPS voor ons de vinger aan de pols houdt. Dat heeft nogal wat consequenties. Het betekent dat we bijna blind vertrouwen op IPS. Een vertrouwen dat vanwege die afhankelijkheid niet beschaamd mag worden.”

 

Goed nieuws. Gortemaker en Te Wierik zijn dik tevreden over de dienstverlening van IPS. “We zien dat het bedrijf zich écht verdiept in onze producten en processen. Dat leidt bijvoorbeeld tot het ontwikkelen van verpakkingen die niet alleen voldoen bij het transport naar onze klanten, maar ook binnen onze fabriek. En tot eenheid in verpakkingen, waardoor onnodige aanpassingen en kosten worden voorkomen.”

De lijst met wensen heeft de relatie op een hoger niveau gebracht. Geerts: “Het zijn ook niet allemaal wat zachte zaken die er in genoemd zijn. Zo is de wens dat de zogenoemde total costs of ownership van verpakkingen jaar na jaar afneemt. Dat soort wensen beschouwen we als een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg van het ontwerpen van slimme verpakkingen. Die slimheid moet immers ook blijken uit besparingen.”

 

Frisse inzichten

Gortemaker bekent dat PANalytical best zelf een specialist in dienst zou kunnen nemen voor dat ontwerpwerk. “Maar we vinden het plezierig dat IPS ook kind aan huis is bij andere bedrijven. Dat leidt tot frisse inzichten en innovatieve oplossingen.” IPS houdt zich niet alleen bezig met het ontwikkelen van verpakkingen voor complete apparaten (zie kader), maar ook voor onderdelen daarvan. In het Testhuis van IPS worden de verpakte producten getest, waarbij onder meer wordt bezien of ze voldoen aan de meest strenge testnormen.

 

Tot genoegen van IPS worden  haar engineers bij het ontwikkelen van nieuwe apparaten al in een vroeg stadium uitgenodigd mee te denken. “Steeds meer opdrachtgevers zien daar het nut van in. Het leidt tot aantoonbare verbeteringen in de keten van productontwikkeling tot en met levering aan de klant”, aldus Geerts. “En tot proactief meedenken”, vult Te Wierik aan. “Precies zoals op ons lijstje stond.”


De tien van PANalytical

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.