De onverwachte gevolgen van internethandel

Dat de bloeiende en alsmaar groeiende handel op internet nog eens gevolgen zou hebben voor het testhuis van IPS Technology. Want daar komen vanwege die ontwikkeling andersoortige opdrachten. Bedenk zelf eens hoe dat mogelijk is en lees dan pas verder. Kunt u vaststellen of u het bij het rechte eind had.

 

Het begon jaren geleden met de verkoop van reizen. En inmiddels is zowat alles op internet te kopen. U kunt producten in enorme hoeveelheden bestellen en betalen, maar ook één klein hebbedingetje. Dat vervolgens met een tjokvolle zeecontainer van, pak hem beet, China naar de Europoort wordt vervoerd.

 

Zelfs wasmiddelen, zeep en bijtende reinigingsmiddelen worden zo besteld en in kleine pakketjes vervoerd. Zo nu en dan per stuk zelfs. En zo gaat een kunststof fles of flacon  een boot of vliegtuig in, om vervolgens per trein of vrachtwagen verder te reizen. Die flacon maakt heel wat mee onderweg. Ingeklemd tussen bijvoorbeeld wasknijpers, notebooks, mobiele telefoons en multomappen vliegt het wasmiddel van een Chinese metropool naar Schiphol. Op grote hoogte neemt de luchtdruk af. En wordt duidelijk wat het gevolg is van een beroerd dichtgedraaide dop. Hardwerkende, maar ietwat ruwe medewerkers op de luchthaven gooien en smijten met de bagage en dat heeft vanzelfsprekend ook gevolgen.

 

En zo kan het gebeuren dat IPS één enkele flacon laat trillen, vallen en botsen. De volgorde van de tests is daarbij nooit willekeurig, maar komt overeen met de avontuurlijke reis die zo’n product meemaakt. Ook een onderdrukkamer in combinatie  met triltest die op hoge druk vliegen simuleert behoort tot de geavanceerde mogelijkheden.


De onverwachte gevolgen van internethandel

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.