ASML en IPS: twee handen op een verpakking

Hoe lang de relatie van ASML met IPS Technology al teruggaat? Manager Rob Spapens van de Handling and Transport Group van ASML: ‘Zo lang ik op deze afdeling werk, en dat is al acht jaar, is IPS een vanzelfsprekende partner. Volgens mij was het daarvoor al lange tijd zo. En ik verwacht ook in de toekomst een hechte relatie'.

 

Spapens en zijn afdeling besteden ontwikkeling maximaal uit. ‘We hebben een kleine groep projectleiders, teamleiders en architecten. Het ontwerp en de productie van onze hef- en hijsmiddelen en transportsystemen besteden we bij voorkeur uit bij onze partners die zich hierin hebben gespecialiseerd,’ vertelt Spapens. Waarbij IPS, gespecialiseerd in transport systemen, niet het alleenrecht heeft, ‘want we werken graag met meerdere leveranciers'.

 

Meer te bieden

De ASML-er kent IPS goed. ‘Ik weet daardoor ook waar de achilleshiel van het bedrijf zit. IPS heeft soms moeite om werktuigbouwkundigen aan zich te binden, omdat die het deelgebied verpakkingen nogal eens te smal vinden. Daar staat tegenover dat IPS zich in hoog tempo ontwikkelt en verbreedt. Met het testhuis, de cleanroom en de samenwerking met Meilink heeft IPS medewerkers en klanten steeds meer te bieden. We maken gebruik van al de traditionele en nieuwe diensten van het bedrijf.’ Een voorbeeld is dat professionals van IPS bij opdrachtgevers in huis worden geplaatst. ASML maakt er gebruik van en is er bijzonder tevreden over. ‘IPS kent ons bedrijf ontzettend goed. Tel daarbij op dat ze behalve goed inzicht hebben in onze verwachtingen ook nog eens flexibel zijn en je begrijpt dat we graag met ze samenwerken.’

 

Vorig jaar bracht een groep ASML management team een bezoek aan IPS. Spapens is er vol lof over. ‘Ik ben erg gecharmeerd van de kennis en betrokkenheid directeur Peter Geerts. Hij is helemaal idolaat van het vakgebied waar IPS zich mee bezig houdt. Zijn betrokkenheid bij de materie, de medewerkers en de opdrachtgevers van IPS is bijzonder groot. We werden erg enthousiast van dat bedrijfsbezoek.’


ASML en IPS twee handen op een verpakking

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.