Robotics Team Pi

Robotics Team π is een non-profit organisatie met een passie voor robotica. Ze willen een omgeving creëren om jongeren en studenten te inspireren tot het worden van de nieuwe innovators van de wereld.

 

Om dit te bereiken gebruiken ze een Amerikaanse robotica competitie genaamd FIRST Robotics Competition (FRC) in de VS. In samenwerking met studenten van Fontys Hogescholen Engineering en studenten van Strabrecht College ontwikkelen ze op een leuke maar uitdagende wijze een complexe robot.
 

De competitie is zo opgebouwd dat ze slechts zes weken de tijd krijgen om een robot te bouwen wat een enorm sterke motivatie vraagt van alle teams. We vinden het indrukwekkend hoe Team π in zo’n korte tijd een ontwikkeling en groei doorloopt om een doel te bereiken, gevoed door het maken van eigen keuzes, hun creativiteit in de complexe taken en verbondenheid met elkaar.
 

We vind het dan ook mooi dat Varekamp Project Services, ook onderdeel van sponsor Meilink BV, de logistieke diensten voor het transport van de robot naar de VS heeft verzorgt om de strijd met de andere teams aan te gaan.

 

‘Een onvergetelijke ervaring, ontzettend veel geleerd en heel veel plezier gehad’, aldus Events Manager Niek Wubben van Robotics Team Pi over de FIRST Robotics competitie in de VS.

We wensen Robotics Team Pi heel veel succes met hun vele plannen en ambitie om door te groeien.


Robotics Team Pi

Nieuws


Blijf op de hoogte. Lees onze nieuwsbrief.

De ontwikkelingen in de wereld van verpakkingen, tooling en testen gaan hard. Wie van die ontwikkelingen op de hoogte wil blijven leest de onregelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief van IPS. Aan een abonnement zijn geen kosten verbonden. U kunt zich op elk moment aan- en afmelden. Belangstelling? Vul hiernaast uw emailadres in en druk op verzenden.Heeft u onze brochure al gezien?
Download hem hier

Aanmelden Nieuwsbrief  • Invoer verplicht.

    Invoer geen geldig emailadres.